Baklava z Adno
Tokrat smo si privoščili pravo poslastico.
Naša Adna nam je pripravila vrhunsko baklavo. Zbrali smo se v prvem nadstropju začasnih namestitev ter si ogledali Adno pri pripravi te sladke specialitete. Adna se je spretno vrtela med listnatim testom, orehi in sladko vodo ter nam pokazala, kako pripravimo baklavo. Kljub mladosti je vse skupaj izgledalo, kot, da je priprava najpreprostejša stvar, saj je Adna vse delo opravila z neverjetno lahkoto. Pri tem nam je še pripovedovala, kako se je baklava sploh znašla v naših krajih, kdo jo je prinesel, kakšne so surovine, koliko časa se peče in vse druge majne podrobnosti vrhunske baklave. Ker se sladica dolgo peče, je en pekač pripravila že prejšnji dan, tako, da smo se lahko kar sproti posladkali, medtem, ko je ona pripravljala novi pekač.
Seveda smo si zraven privoščili še čisto pravo turško kavo, ki je kar zadišala po celem domu in privabila še druge stanovalce.
Draga Adna, hvala ti za to novo izkušnjo. Kmalu pričakujemo novo baklavo.